Zalm met bloedsinaasappel en olijven
As Cooked By Ginger
Een heerlijk stukje zalm met bloedsinaasappel en olijven. Een zotte smaakcombinatie die zowel feestelijk als gezellig als héél lekker is!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
- 800 g zalmfilet
- 1 bloedsinaasappel in dunne schijven
- 1 citroen in dunne schijven
- 1 jalapeno in kleine blokjes, zonder pitjes
- 100 g kalamata olijven in kleine blokjes
- 4 takjes dille in kleine takjes getrokken
- peper, zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 160°C.
Neem er een grote ovenschaal bij en leg er de bloedsinaappel en citroen in. Leg de schijfjes dakpansgewijs over de volledige bodem.
Verdeel daarover de jalapeno, dille en olijven en leg daarop de zalm met de velkant naar beneden.
Kruid de zalm met peper en zout en besprenkel de hele schotel met olijfolie.
Bak 25 minuten en leg de zalm vervolgens op een groot warm bord. Verdeel daarover de inhoud van de ovenschotel en werk af met extra verse dille. Serveer!
Trefwoord Bloedsinaasappel, Olijven, Zalm