Ga terug

Halloumi met veenbes en pistache

As Cooked By Ginger
Een heerlijk en feestelijk hapje. Deze halloumi met veenbes en pistache is een echte smaakbom! Zoet, zout, bitter,.. It has it all!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Aperitief, Borrelhapje
Keuken Belgisch
Porties 4 hapjes

Ingrediƫnten
  

  • 150 g veenbessen
  • 40 g suiker
  • zeste 1/4 sinaasappel
  • sap 1/2 sinaasappel
  • 200 g halloumi
  • 20 g gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 3 takjes peterselie versnipperd
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de veenbessen, suiker, zeste en sap van de sinaasappel in een steelpan en verhit op middelmatig vuur. Laat pruttelen tot de veenbessen zacht zijn en prak ze vervolgens plat met een vork of pureestamper. Laat verder koken tot een dikke saus. Laat volledig afkoelen.
  • Snijd de halloumi in plakjes. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de halloumi een drietal minuten aan elke kant.
  • Neem er ondertussen vier bordjes bij en smeer op elk bordje een eetlepel veenbessen uit. Leg daarop de gegrilde halloumi en werk af met de pistaches en peterselie.
  • Werk af met een klein streepje olijfolie. Serveer meteen!
Trefwoord Halloumi, Veenbessen