Ga terug

Scampi's met spek en guacamole

As Cooked By Ginger
Een heerlijk en feestelijk hapje, deze scampi's met spek en guacamole. Gemakkelijk om te maken en het wordt gesmaakt door iedereen!
Totale tijd 20 minuten
Gang Aperitief, Borrelhapje
Keuken Belgisch
Porties 8 hapjes

Ingrediënten
  

  • 8 scampi's ontdooid, gepeld en ontdarmd
  • 8 vellen ontbijtspek
  • 1 avocado
  • sap 1/4 limoen
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 2 kerstomaten in kleine blokjes
  • 3 stengels verse peterselie versnipperd

Instructies
 

  • Rol de scampi's op in het ontbijtspek. Leg hiervoor een vel ontbijtspek op je werkvlak. Leg een scampi aan één van de uiteindes en rol strak op. Doorprik met een tandenstoker. Doe dit met alle scampi's.
  • Schil de avocado en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg het limoensap en de chilivlokken toe. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout.
  • Bak de scampi's in spek aan in een grote pan zonder vetstof. Bak goudbruin aan de ene kant, draai om en bak opnieuw goudbruin aan de andere kant.
  • Smeer de guacamole uit op een grote schotel. Verdeel er de blokjes kerstomaat over. Leg de scampi's erbij en werk af met de peterselie. Serveer!
Trefwoord Avocado, Scampi, Spek