Ga terug

Olijfoliecake met mandarijn

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge olijfoliecake met mandarijn. Een zachte cake met subtiele smaken van olijfolie en mandarijn die elk vieruurtje kan opvrolijken. Enjoy!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • Springvorm 22 of 24 cm diameter
  • Bakpapier optioneel
  • Blender of mixer
  • Oven

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 350 g geschilde mandarijnen = gewicht ZONDER schil
  • 2 eieren
  • 180 g suiker
  • 100 ml olijfolie extra virgin olive oil
  • 280 g patisseriebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 snuf snufje zout

Voor de afwerking

  • 120 g bloemsuiker
  • 1-3 el sap van mandarijn of sinaasappel
  • 1 mandarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm van 22 of 24 cm diameter in. Leg een vel bakpapier op de bodem.
  • Doe de geschilde mandarijnen in de blender en mix een minuut of totdat je een gladde pulp krijgt.
  • Doe dit in een mengkom en voeg er de eieren aan toe. Klop los met de garde.
  • Voeg de suiker toe, gevolgd door de olijfolie. Meng steeds tussendoor.
  • Voeg nu de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een glad deeg.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak 40 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Meng voor de afwerking de bloemsuiker met 1 el sap van een mandarijn of sinaasappel. Meng en voeg beetje bij beetje sap toe tot je glazuur de gewenste dikte krijgt. Spatel over de cake.
  • Snijd de laatste mandarijn in schijfjes en dresseer over de cake. Smakelijk!
Trefwoord Cake, Mandarijn, Olijfolie