Ga terug

Walnotengebak

As Cooked By Ginger
Oh la la, heerlijk walnotengebak met bruine suiker en ahornsiroop. Een match made in heaven in combinatie met de walnoten. In love!
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 vierkantjes

Equipment

  • Vierkanten bakvorm 20x20

Ingrediënten
  

  • 100 g boter gesmolten, licht afgekoeld
  • 60 ml ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 150 g lichtbruine suiker of donkerbruine
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
  • 260 g patisseriebloem gezeefd
  • 100 g walnoten grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkanten bakvorm van ongeveer 20x20 cm in.
  • Giet de gesmolten boter in een mengkom en giet er de ahornsiroop bij. Voeg de eieren toe en meng tot een glad geheel met de garde. Voeg de bruine suiker en vanillesuiker toe en klop glad.
  • Voeg de bloem toe en spatel deze eronder.
  • Voeg de walnoten toe en meng nog een laatste keer.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak 25 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat volledig afkoelen en bestrooi met bloemsuiker. Snijd in 12 (of 16) vierkantjes.
Trefwoord Walnoten