Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een langwerpige bakvorm van (ongeveer) 23x12 cm in.
Meng voor de pompoencake de zonnebloemolie, suiker, lichtbruine suiker, vanille, ei en pompoenpuree. Klop tot een glad geheel met de garde.
Voeg de bloem, kaneel, pumpkin spice of speculaaskruiden, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng tot één geheel en zet apart.
Meng voor de cheesecakevulling de roomkaas met het ei en de vanille tot een glad geheel. Voeg vervolgens de suiker en bloem toe en meng. Zet apart.
Maak de crumble door alle droge ingrediënten te mengen. Kneed de koude boter eronder totdat je een crumble krijgt.
Doe de helft van het deeg van de pompoencake in de bakvorm. Strijk glad en giet daarover de cheesecake vulling. Verdeel daarover de rest van het deeg van de pompoencake. Draai het er wat in met de spatel en strijk glad.
Verdeel daarover de crumble en druk deze wat in het beslag. Bak 50-55 minuten. Laat volledig afkoelen en serveer.