Ga terug

Quinoa met butternut en feta

As Cooked By Ginger
Een heerlijke en gezonde quinoasalade met butternut en feta. De salade is voedzaam en zit boordevol smaak en alle dingen die goed voor je zijn. Hmm!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 butternut
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 125 g quinoa
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 g feta verkruimeld
  • 15 kerstomaten gehalveerd
  • 1 hand rucola grof gehakt
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 50 g pompoenpitten
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de butternut en snijd in blokjes. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Meng en bak 30 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en voeg het bouillonblokje toe. Wanneer het water volledig opgenomen is, haal je de quinoa van het vuur. Laat volledig afkoelen.
  • Meng de butternut onder de quinoa en voeg er de feta, kerstomaten, rucola, lente-ui en pompoenpitten onder.
  • Kruid af met peper, laat koud worden in de koelkast en serveer.
Trefwoord Butternut, Feta, Quinoa