Ga terug

Koekjes met pecannoten en sinaasappel

As Cooked By Ginger
Heerlijke koekjes met pecannoten en sinaasappel. Ze zijn vol van smaak met een subtiele nasmaak van sinaasappel. Het glazuur maakt deze koekjes helemaal af!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 42 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 koekjes

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

Voor de koekjes

  • 120 g pecannoten + 8 voor de afwerking
  • 65 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zeste 1/2 sinaasappel
  • 1 ei
  • 50 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Voor het glazuur

  • 100 g bloemsuiker
  • 1-2 el sinaasappelsap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de 120 g pecannoten op de bakplaat en bak 8 minuten. Laat volledig afkoelen en mix vervolgens tot een fijn, kruimelachtig meel. Laat de oven aan staan op 180°C.
  • Meng de suiker, vanillesuiker en sinaasappelzeste. Wrijf de zeste met je vingers wat in de suiker.
  • Voeg het ei toe en meng lichtschuimig met de garde.
  • Voeg het meel van de pecannoten toe, samen met de bloem, bakpoeder en zout. Meng tot één geheel.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Gebruik één eetlepel deeg per koekje en leg in een hoopje op de bakplaat. Je zal ongeveer 8 koekjes maken.
  • Druk in elk koekje een pecannoot (zachtjes). Bak 12 minuten en laat nadien volledig afkoelen.
  • Meng de bloemsuiker met het sinaasappelsap. Begin met 1 eetlepel en voeg sap bij indien nodig. Sprenkel het glazuur over de afgekoelde koekjes en eet ze op!
Trefwoord Koekjes, Pecannoten, Sinaasappel