Ga terug

Morning glory muffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke morning glory muffins om de dag goed mee te starten. Ze zitten boordevol lekkers, zijn fluffy en smeuïg en smelten in de mond. Een echte aanrader!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 12 morning glory muffins

Equipment

  • 1 Muffinplaat
  • 12-14 Muffinpapiertjes
  • 1 Rasp

Ingrediënten
  

  • 80 g rozijnen
  • 250 g patisseriebloem
  • 100 g suiker
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 g geraspte wortel
  • 100 g geraspte courgette
  • 220 g geraspte appel
  • 3 eieren
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 80 g walnoten grof gehakt
  • 40 g amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er warm water over. Zet apart.
  • Meng de bloem met de suiker, bruine suiker, baking soda, kaneel, gemberpoeder en zout.
  • Voeg er de wortel, courgette en appel aan toe en meng heel goed.
  • Klop de eieren los in een aparte kom en voeg er de zonnebloemolie en het vanille extract aan toe. Meng en giet bij de rest. Meng goed.
  • Voeg de walnoten en amandelschilfers toe, laat de rozijnen uitlekken en voeg deze ook toe. Meng nog een laatste keer.
  • Vul de muffinplaat met muffinpapiertjes en vul tot aan de rand met het deeg.
  • Bak 20-25 minuten, laat 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de muffins vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen. Smakelijk!
Trefwoord Morning glory muffins