Quinoa met scampi en pinda
As Cooked By Ginger
Een heerlijke, gezonde salade van quinoa met scampi en pinda. Een smaakbom boordevol groentjes, kruidige scampi en lekker zoute pindanootjes. Hmm!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
- 20 scampi ontdooid, gepeld, ontdarmd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl tijm
- 130 g quinoa
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1/3 rode kool in dunne slierten
- 3 wortelen geraspt
- 10 kerstomaten gehalveerd
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 5 stengels verse peterselie versnipperd
- 60 g geroosterde, gezouten pindanoten
- 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Doe de scampi's in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm, peper en zout. Meng en zet een half uurtje in de koelkast.
Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en voeg het bouillonblokje toe aan het water. Wanneer het water volledig opgenomen is, is je quinoa gaar. Laat volledig afkoelen.
Bak de scampi's kort en krachtig op hoog vuur. Laat volledig afkoelen.
Meng de quinoa, scampi, rode kool, wortelen, kerstomaten, lente-ui en peterselie. Voeg de pindanoten toe en besprenkel het geheel met het sap van de citroen.
Kruid bij met peper en zout, meng nog eens goed en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Serveer koud en laat het smaken!
Trefwoord Pindakaas, Quinoa, Scampi