Groene pastasalade
As Cooked By Ginger
Een verfrissende groene pastasalade met courgette, komkommer, munt en kikkererwten. Smaakvol, licht, gezond en yummy!
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
- 1 blik kikkererwten (=220 g uitgelekt gewicht) gespoeld & uitgelekt
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1 grote courgette in blokjes
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- 1/2 tl tijm
- 150 g korte pasta naar keuze eventueel volkoren
- 60 g gemengde zaden en pitten bv pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaadjes
- 1/2 komkommer in blokjes
- 8 tal blaadjes munt versnipperd
- 2 stengels lente-ui versnipperd
- 1/2 citroen
- olijfolie
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met het paprika- en currypoeder en peper en zout.
Doe de courgetteblokjes in een andere ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met basilicum, oregano, tijm en peper en zout.
Zet de kikkererwten en courgette 25-30 minuten in de oven en laat nadien volledig afkoelen.
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel nadien onder koud water en laat uitlekken.
Rooster de zaden en pitten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten onder elkaar. Besprenkel met citroen. Voeg eventueel extra olijfolie, peper en zout toe en serveer!