Bosbessenmuffins
As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte bosbessenmuffins die smelten in de mond. Perfect om mee wakker te worden of om als vieruurtje of snack te eten.
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Oven
Muffinplaat
Muffinpapiertjes
- 210 g patisseriebloem gezeefd
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 85 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 1 ei
- 150 g bosbessen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
Meng apart de zonnebloemolie, melk en ei.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot één geheel.
Spatel de bosbessen voorzichtig onder het deeg.
Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en vul ongeveer tot aan de randjes van het papier. Bak 25 minuten.
Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord Bosbessen, Muffins