Ga terug

Bosbessenmuffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte bosbessenmuffins die smelten in de mond. Perfect om mee wakker te worden of om als vieruurtje of snack te eten.
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Equipment

  • Oven
  • Muffinplaat
  • Muffinpapiertjes

Ingrediënten
  

  • 210 g patisseriebloem gezeefd
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 85 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 150 g bosbessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
  • Meng apart de zonnebloemolie, melk en ei.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot één geheel.
  • Spatel de bosbessen voorzichtig onder het deeg.
  • Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en vul ongeveer tot aan de randjes van het papier. Bak 25 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord Bosbessen, Muffins