Ga terug

Citroenkoekjes met maanzaad

As Cooked By Ginger
Heerlijke, boterachtige citroenkoekjes met maanzaad. Een subtiel aanwezige citroensmaak gecombineerd met vanille en hartig maanzaad, hemels!
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 14 citroenkoekjes

Equipment

  • Oven
  • Keukenmachine of elektrische garde

Ingrediënten
  

  • 120 g boter zacht, in blokjes
  • 90 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • zeste 1/2 citroen
  • sap 1/2 citroen
  • 220 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el maanzaad
  • snuf zout

Instructies
 

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker op in de keukenmachine of met de elektrische garde.
  • Voeg het ei, citroenzeste en -sap toe en mix opnieuw.
  • Meng apart de bloem, bakpoeder, maanzaad en zout en voeg vervolgens toe aan de botermengeling. Kneed tot één geheel.
  • Bebloem je handen en leg het deeg op een bebloemd bord of wikkel in plasticfolie. Zet 60 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bebloem je werkvlak.
  • Kneed het deeg even los en verdeel in ongeveer 14 stukjes. Rol balletjes en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Druk plat met je handen en bak vervolgens 12 minuten of totdat de randjes lichtjes goudbruin beginnen te worden.
  • Laat volledig afkoelen en serveer!
Trefwoord Citroen, Koekjes, Maanzaad