Ga terug

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten

As Cooked By Ginger
Lekkere, zoete popcorn met ahornsiroop en pecannoten. Popcorn en pecannoten met een laagje van ahorn, bruine suiker en boter,.. dé ideale movie-snack.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 70 g maïskorrels voor popcorn
  • 40 g pecannoten grof gehakt
  • 40 ml ahornsiroop
  • 70 g bruine suiker
  • 30 g boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat eruit en leg er een vel bakpapier op.
  • Doe de maïskorrels in een mengkom, dek af en zet enkele minuten in de microgolfoven. Wanneer de plofjes 2-3 seconden van elkaar af zitten, haal je de popcorn eruit.
  • Voeg de pecannoten toe aan de popcorn.
  • Doe de ahornsiroop, bruine suiker en boter in een steelpan. Smelt op middelmatig vuur. Wanneer alles tot één geheel versmolten is, kook je het nog een 2 tal minuten onder continu roeren.
  • Giet bij de popcorn en pecannoten en meng heel goed.
  • Spreid uit over de bakplaat en bak 10 minuten.
  • Laat afkoelen en serveer.
Trefwoord Pecan, Popcorn