Ga terug

Havermoutrepen met koffie

As Cooked By Ginger
Krachtige, energiegevende havermoutrepen met koffie. Echte koffiebonen, havermout, pindakaas en een toets van kokos,.. Gewoonweg heerlijk!
Totale tijd 45 minuten
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 10 repen

Ingrediënten
  

Voor de havermoutrepen:

  • 150 g havervlokken
  • 50 g amandelen geroosterd, grof gehakt
  • 8 g koffiebonen fijngemalen
  • 40 g chocolate chips
  • 20 g kokospoeder
  • 60 g pindakaas
  • 25 g kokosolie
  • 125 ml rijstsiroop of honing
  • 1 snuf zout

Voor de afwerking:

  • 100 g pure chocolade

Instructies
 

  • Meng de havervlokken, amandelen, gemalen koffie, chocolate chips en kokospoeder.
  • Doe de pindakaas, kokosolie en rijstsiroop in een steelpan en smelt tot één geheel op middelmatig vuur.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed.
  • Leg een vel bakpapier in een rechthoekige schaal en doe het beslag erin. Druk goed aan, ook in de hoekjes, en verdeel gelijkmatig.
  • Smelt de pure chocolade in de microgolfoven (of au bain-marie) en sprenkel over het geheel. Zet 20 tot 30 minuten in de koelkast, snijd in repen en serveer.
Trefwoord Havermout, Koffie, Pindakaas