Ga terug

Gegrilde wortel met feta en granaatappel

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, frisse en zomerse salade van gegrilde wortel met feta en granaatappel. Ideaal als lunch of licht avondmaal, als side bij de bbq of als onderdeel van een heerlijke brunch.
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 5 dikke wortelen
  • sap 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 tl mosterd
  • 100 g feta
  • 2 el sesamzaadjes
  • pitjes 1/2 granaatappel
  • 2 handvol verse spinazie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de uiteindes van de wortelen en was ze goed. De schil mag eraan blijven.
  • Snijd de wortelen in reepjes die allemaal ongeveer even dik zijn. Doe de reepjes in een ovenschaal en voeg er het sap van de sinaasappel, de olijfolie, bruine suiker en mosterd aan toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Bak 40 minuten en schep om in de helft. Haal uit de oven en laat lauw worden.
  • Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel daarover de wortelen. Verkruimel de feta hierboven en bestrooi met de granaatappelpitjes en sesamzaadjes.
  • Werk af met extra peper en de jus die nog in de ovenschaal zit.
  • Smakelijk!
Trefwoord Feta, Granaatappel, Wortelen