Ga terug

Rigatoni met gegrilde groenten en ricotta-tomatensaus

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, veggie ovenschotel van rigatoni met gegrilde groenten en ricotta-tomatensaus. Comfortfood op haar best!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette in schijfjes
  • 1 aubergine in schijfjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 g rigatoni
  • 200 g ricotta
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teen look versnipperd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl peterselie
  • 250 g mozzarella
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de courgette, aubergine en paprika in een mengkom en sprenkel er een royale hoeveelheid olijfolie bij. Kruid stevig met peper en zout en meng. Leg op een bakplaat en bak 30 minuten.
  • Stoof de sjalot en look aan in olijfolie. Wanneer de sjalot glazig is, voeg dan de tomatenpuree toe. Bak een minuutje mee en voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een flinke scheut water en voeg toe aan de saus.
  • Kruid de saus met de oregano, basilicum en peterselie. Kruid ook stevig met peper en zout. Laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen.
  • Kook de rigatoni zoals aangegeven op de verpakking.
  • Haal de groentjes uit de oven (zet de oven niet uit) en giet de pasta af.
  • Voeg de ricotta toe aan de tomatensaus, meng goed en laat nog een paar minuutjes verder pruttelen.
  • Stel de ovenschotel samen door eerst een laagje groentjes in de schotel te leggen. Gevolgd door een laag pasta met als laatste een laag saus. Herhaal dit nog één keer en eindig met de saus.
  • Verdeel de mozzarella over de saus en zet 15 minuten in de oven of totdat de mozzarella goudbruin is. Serveer meteen!
Trefwoord Ricotta, Rigatoni