Ga terug

Ovenschotel met aardappel en courgette

As Cooked By Ginger
Een heerlijke ovenschotel met aardappel en courgette. Lekker smaakvol gemaakt door tomaat, kaas en kruidenolie toe te voegen. Zo simpel en zo heerlijk!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 300 g vastkokende aardappelen geschild, in dunne schijfjes
  • 2 grote tomaten in schijfjes
  • 1 courgette in dunne schijfjes
  • 150 g geraspte kaas type emmentaler
  • 50 g paneermeel
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 8 blaadjes verse basilicum versnipperd
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de aardappelschijfjes in een kom, giet er een scheutje water bij, dek af en zet 7 minuten in de microgolfoven.
  • Meng de olijfolie met de tijm, oregano, verse basilicum, peper en zout.
  • Neem er een ovenschotel bij en smeer in met een dun laagje van de kruidenolie.
  • Leg daarop een laagje aardappelschijfjes en kruid met peper en een beetje zout.
  • Leg daarop de courgette en smeer in met de helft van de kruidenolie.
  • Leg daarop de tomaat en verdeel daarover de helft van de kaas.
  • Herhaal en eindig met de kaas. Strooi er het paneermeel over.
  • Bak 45 minuten en serveer.
Trefwoord Aardappelen, Courgette, Kaas, Tomaat