Ga terug

No bake cheesecake bars

As Cooked By Ginger
Heerlijke, romige no bake cheesecake bars waar je niet genoeg van zal krijgen. Ze zijn heerlijk, zoet, romig en lekker zomers. Yum!
Totale tijd 1 dag
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 6 repen

Equipment

  • Keukenmachine of elektrische garde
  • Rechthoekige bakvorm
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

Voor de korst

  • 150 g speculaaskoekjes in fijne kruimels
  • 75 g boter gesmolten

Voor de cheesecake

  • 230 g roomkaas type Philadelphia
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml volle room koud

Voor de coulis

  • 100 g rode vruchten uit de diepvries
  • 20 g suiker
  • sap 1/2 citroen

Instructies
 

  • Vet een rechthoekige bakvorm in en bedek met bakpapier.
  • Giet de boter bij de speculaaskruimels en meng goed. Doe in de bakvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
  • Doe de roomkaas, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop een minuutje los. Giet er de volle room bij en mix totdat zachte pieken vormen.
  • Spatel dit over de speculaasbodem en verdeel gelijkmatig. Bewaar in de koelkast.
  • Maak de coulis door de rode vruchten, suiker en citroensap met een scheutje water in een steelpan te doen. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en laat 10 minuten verder pruttelen.
  • Giet het geheel door een zeef en vang de coulis op. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
  • Druppel vervolgens de coulis over de cheesecakelaag en maak met een tandenstoker een leuk, krullerig patroon. Zet een nacht in de koelkast.
  • Ontvorm, verwijder het bakpapier en snijd in repen. Enjoy!
Trefwoord Cheesecake