Vet een rechthoekige bakvorm in en bedek met bakpapier.
Giet de boter bij de speculaaskruimels en meng goed. Doe in de bakvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
Doe de roomkaas, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop een minuutje los. Giet er de volle room bij en mix totdat zachte pieken vormen.
Spatel dit over de speculaasbodem en verdeel gelijkmatig. Bewaar in de koelkast.
Maak de coulis door de rode vruchten, suiker en citroensap met een scheutje water in een steelpan te doen. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en laat 10 minuten verder pruttelen.
Giet het geheel door een zeef en vang de coulis op. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Druppel vervolgens de coulis over de cheesecakelaag en maak met een tandenstoker een leuk, krullerig patroon. Zet een nacht in de koelkast.
Ontvorm, verwijder het bakpapier en snijd in repen. Enjoy!