Ga terug

Pompoenhavermout

As Cooked By Ginger
Een heerlijke kom smeuïge pompoenhavermout om de dag gezond mee te starten. Wat wilt een mens nog meer? Yum!
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de pompoenhavermout

  • 45 g havermoutvlokken
  • 200 ml melk naar keuze
  • 45 g pompoenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl kaneel

Voor de afwerking

  • 1/2 appel in blokjes of schijfjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 banaan in schijfjes
  • walnoten en/of pecannoten grof gehakt
  • ahornsiroop
  • boter

Instructies
 

  • Doe voor de havermoutpap alle ingrediënten in een steelpan en verhit op middelmatig vuur. Roer regelmatig totdat het een smeuïge pap wordt.
  • Bak ondertussen de appelstukjes aan in een beetje boter en voeg er de kaneel aan toe. Gaar op laag vuur en houd warm tot de pap klaar is.
  • Doe de havermoutpap in een diep bord en verdeel er de appeltjes, banaan en noten over.
  • Werk af met wat ahornsiroop. Smakelijk!
Trefwoord Havermout, Pompoen