Ga terug

Healthy blondies

As Cooked By Ginger
Een heerlijke lekkernij zonder schuldgevoel, deze healthy blondies op basis van kikkererwten en pindakaas. Genieten!
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 healthy blondies

Equipment

  • Oven
  • Foodprocessor of blender

Ingrediënten
  

  • 430 g kikkererwten (=uitgelekt gewicht) goed gespoeld
  • 120 g pindakaas
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 70 g patisseriebloem gezeefd
  • 150 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de kikkererwten in de foodprocessor, samen met de pindakaas, ahornsiroop en vanille extract. Mix tot één glad geheel en doe het beslag in een mengkom.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng.
  • Voeg de chocolade toe en meng nog een laatste keer.
  • Doe het beslag in een ingevette, vierkanten bakvorm van 20x20 cm. Leg eventueel een vel bakpapier op de bodem van de vorm.
  • Doe het beslag in de bakvorm, strijk glad/verdeel gelijkmatig en bak 25-30 minuten. Laat volledig afkoelen en snijd in stukken.
Trefwoord Blondies