Een heerlijke wortelcake met een frosting van roomkaas en vanille. Een smeuïge, zachte cake boordevol smaak. Perfect voor Pasen maar ook heerlijk in de herfst!
150ggeraspte wortel ongeveer 4 wortelen (zélf geraspt!)
zeste1/2sinaasappel
180gpatisseriebloemgezeefd
1tlbakpoeder
2tlkaneel
1tlgemberpoeder
1/2tlspeculaaskruidenoptioneel
70gwalnotengrof gehakt
70grozijnen
Voor de roomkaas frosting
120groomkaas
1tlvanilleextract
1el poedersuiker
handjewalnotengrof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bruine suiker, suiker, eieren en zonnebloemolie in een grote mengkom met de garde.
Voeg de geraspte wortel en sinaasappelzeste toe en meng.
Doe de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en speculaaskruiden bij het beslag en meng.
Spatel als laatste de walnoten en rozijnen onder het beslag en meng nog eens.
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak 40 minuten.
Laat volledig afkoelen en maak de frosting door de roomkaas te mengen met het vanilleextract en poedersuiker. Spatel het volledig over de cake en werk af met de walnoten. Serveer of bewaar in de koelkast.