Ga terug

Gebakken rijst met nori en zalm

As Cooked By Ginger
Heerlijke gebakken rijst met nori en zalm en een yummy salade met avocado, wortel en komkommer on the side. Genieten!
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de rijst

  • 130 g bruine rijst gekookt en gekoeld
  • 80 g erwtjes ontdooid
  • 4-5 el sojasaus
  • 4 tal norivellen in stukjes gescheurd
  • peper
  • arachideolie

Voor de zalm

  • 2 zalmfilets
  • 1 tl tijm
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de salade

  • 1 avocado in blokjes
  • 1 handje geraspte wortel
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • 1/2 tl suiker
  • peper

Instructies
 

  • Maak de salade door de avocado, komkommer, wortel, lente-ui en sesamzaadjes te mengen. Voeg er de sesamolie, rijstazijn en suiker aan toe en meng. Kruid met peper, meng en bewaar in de koelkast.
  • Verhit een scheut arachideolie in een ruime pan en voeg er de rijst aan toe. Bak kort aan en voeg de sojasaus en erwtjes toe. Meng, druk de rijst wat plat en laat stevig aanbakken. Meng na een kleine vijf minuten, druk opnieuw wat platter en bak nog eens. Herhaal dit nog één keer totdat de rijst goed gebakken is.
  • Bak ondertussen de zalm in olijfolie. Kruid de zalm eerst met peper, zout en de tijm en korst vervolgens aan op hoog vuur en laat dan een 8 tal minuten verder garen op laag vuur.
  • Voeg de nori toe aan de rijst, laat slap worden en kruid met peper. Meng en houd warm tot de zalm gaar is.
  • Serveer alles samen. Smakelijk!
Trefwoord Avocado, Rijst, Salade, Zalm