Rijstsalade met sinaasappel en kippenworst
As Cooked By Ginger
Een frisse, zomerse rijstsalade met sinaasappel en kippenworst. Heerlijk als lunch of licht avondmaal!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Voor de salade
- 150 g bruine rijst
- 2 kippenchipolata
- 60 g amandelen
- 2 handvol rucola
- 1/2 komkommer
- 2 sinaasappels
- 2 stengels lente-ui
Voor de dressing
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 tl mosterd
- 1 scheutje rijstazijn
- 1 scheutje zonnebloemolie
- peper, zout
Kook de rijst gaar en laat volledig afkoelen.
Bak de kippenchipolata's en laat volledig afkoelen.
Rooster de amandelen en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in blokjes, lente-ui in ringen en sinaasappel in stukjes. Verwijder hierbij zoveel mogelijk wit vel van de sinaasappel.
Meng alles onder elkaar en voeg ook de rucola toe.
Pers voor de dressing de sinaasappel en citroen uit en voeg de rest van de ingrediƫnten toe. Kruid stevig met peper en zout, meng en giet over de salade.
Meng alles nog eens goed onder elkaar, laat enkele uurtjes koud worden in de koelkast (optioneel, maar is lekkerder) en serveer.
Trefwoord Kip, Rijst, Sinaasappel