Ga terug

Rijstsalade met sinaasappel en kippenworst

As Cooked By Ginger
Een frisse, zomerse rijstsalade met sinaasappel en kippenworst. Heerlijk als lunch of licht avondmaal!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 150 g bruine rijst
  • 2 kippenchipolata
  • 60 g amandelen
  • 2 handvol rucola
  • 1/2 komkommer
  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels lente-ui

Voor de dressing

  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 1 scheutje rijstazijn
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar en laat volledig afkoelen.
  • Bak de kippenchipolata's en laat volledig afkoelen.
  • Rooster de amandelen en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in blokjes, lente-ui in ringen en sinaasappel in stukjes. Verwijder hierbij zoveel mogelijk wit vel van de sinaasappel.
  • Meng alles onder elkaar en voeg ook de rucola toe.
  • Pers voor de dressing de sinaasappel en citroen uit en voeg de rest van de ingrediĆ«nten toe. Kruid stevig met peper en zout, meng en giet over de salade.
  • Meng alles nog eens goed onder elkaar, laat enkele uurtjes koud worden in de koelkast (optioneel, maar is lekkerder) en serveer.
Trefwoord Kip, Rijst, Sinaasappel