Chocolade bananenmuffins
As Cooked By Ginger
Heerlijke healthy-ish chocolade bananenmuffins met een diepe chocoladesmaak. Ze zijn gewoonweg verrukkelijk!
Gang Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 Chocolade bananenmuffins
- 2 grote bananen overrijp
- 120 g vanilleyoghurt
- 1 tl bicarbonaat
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 g lichtbruine suiker
- 1 ei
- 180 g patisseriebloem gezeefd
- 60 g cacaopoeder ongezoet
- snuf zout
- 120 g pure chocolade grof gehakt
Verwarm de oven voor op 170°C.
Plet de bananen met een vork totdat er zo goed als geen stukjes meer inzitten.
Voeg de yoghurt en het bicarbonaat toe. Meng met de garde tot een glad geheel.
Voeg de zonnebloemolie, lichtbruine suiker en het ei toe en klop glad met de garde.
Voeg de bloem, cacaopoeder en zout toe en meng met de spatel tot één geheel.
Spatel er de grof gehakte chocolade onder en je deeg is klaar.
Verdeel 12 muffinpapiertjes over de muffinplaat. Verdeel er het deeg over en bak 20-25 minuten.
Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Banaan, Chocolade, Muffins