Ga terug

Chocolade bananenmuffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke healthy-ish chocolade bananenmuffins met een diepe chocoladesmaak. Ze zijn gewoonweg verrukkelijk!
Gang Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 Chocolade bananenmuffins

Equipment

  • Oven
  • Muffinplaat & muffinpapiertjes

Ingrediënten
  

  • 2 grote bananen overrijp
  • 120 g vanilleyoghurt
  • 1 tl bicarbonaat
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 180 g patisseriebloem gezeefd
  • 60 g cacaopoeder ongezoet
  • snuf zout
  • 120 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Plet de bananen met een vork totdat er zo goed als geen stukjes meer inzitten.
  • Voeg de yoghurt en het bicarbonaat toe. Meng met de garde tot een glad geheel.
  • Voeg de zonnebloemolie, lichtbruine suiker en het ei toe en klop glad met de garde.
  • Voeg de bloem, cacaopoeder en zout toe en meng met de spatel tot één geheel.
  • Spatel er de grof gehakte chocolade onder en je deeg is klaar.
  • Verdeel 12 muffinpapiertjes over de muffinplaat. Verdeel er het deeg over en bak 20-25 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Banaan, Chocolade, Muffins