Ga terug

Mini appel cheesecakes

As Cooked By Ginger
Verrukkelijke mini appel cheesecakes. Met smaken zoals kaneel, vanille en appel gecombineerd met het romige van de cheesecake en boterachtige van de crumble een échte lekkernij!
Gang Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 9 mini appel cheesecakes

Equipment

  • Oven
  • Muffinplaat & muffinpapiertjes
  • Elektrische garde

Ingrediënten
  

Voor de korst

  • 110 g petit beurre koekjes
  • 50 g boter gesmolten

Voor de crumble

  • 50 g bloem
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 40 g havervlokken
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 g boter koud, in blokjes

Voor de cheesecake

  • 280 g roomkaas type Philadelphia
  • 90 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei

Voor de appels

  • 1,5-2 appels geschild, in kleine blokjes
  • 2 tl sinaasappel- of citroensap
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl maïszetmeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Mix de petit beurre koekjes in de blender. Giet ze over in een mengkom en giet er de gesmolten boter bij. Meng heel goed.
  • Vul een muffinplaat met 9 papiertjes en verdeel er de mengeling over. Druk goed aan met een theelepel en zet in de koelkast.
  • Maak de crumble door alle droge ingrediënten te mengen en vervolgens de koude boter toe te voegen. Kneed met je vingers tot een crumble en zet in de koelkast.
  • Klop voor de cheesecake de roomkaas, suiker en vanille op. Dit kan je met de elektrische garde doen. Voeg het ei toe en klop tot één glad geheel.
  • Meng de appelblokjes met het citroen- of sinaasappelsap, de suiker en kaneel. Voeg als laatste het maïszetmeel toe en meng goed.
  • Neem er de muffinplaat weer bij en verdeel er de cheesecakemengeling over. Vervolg met de appelblokjes en druk ze lichtjes in de cheesecakelaag. Verdeel de crumble er vervolgens royaal overheen en druk lichtjes aan.
  • Bak 35 minuten. Laat afkoelen en zet nog eens minstens 4uur in de koelkast en liefst een nachtje. Verwijder de muffinpapiertjes en serveer. Smakelijk!
Trefwoord Appel, Cheesecake