Verwarm de oven voor op 170°C.
Mix de petit beurre koekjes in de blender. Giet ze over in een mengkom en giet er de gesmolten boter bij. Meng heel goed.
Vul een muffinplaat met 9 papiertjes en verdeel er de mengeling over. Druk goed aan met een theelepel en zet in de koelkast.
Maak de crumble door alle droge ingrediënten te mengen en vervolgens de koude boter toe te voegen. Kneed met je vingers tot een crumble en zet in de koelkast.
Klop voor de cheesecake de roomkaas, suiker en vanille op. Dit kan je met de elektrische garde doen. Voeg het ei toe en klop tot één glad geheel.
Meng de appelblokjes met het citroen- of sinaasappelsap, de suiker en kaneel. Voeg als laatste het maïszetmeel toe en meng goed.
Neem er de muffinplaat weer bij en verdeel er de cheesecakemengeling over. Vervolg met de appelblokjes en druk ze lichtjes in de cheesecakelaag. Verdeel de crumble er vervolgens royaal overheen en druk lichtjes aan.
Bak 35 minuten. Laat afkoelen en zet nog eens minstens 4uur in de koelkast en liefst een nachtje. Verwijder de muffinpapiertjes en serveer. Smakelijk!