Ga terug

Veenbessencake

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge veenbessencake met sinaasappel. Zacht, zuur, fris en smeuïg. Yum!
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • Oven
  • Keukenmachine of elektrische garde

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 270 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 60 ml melk
  • zeste 1 sinaasappel
  • 60 ml sinaasappelsap versgeperst
  • 90 g boter zacht, in blokjes
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g veenbessen verse
  • 1 tl maïszetmeel

Voor het glazuur

  • 130 g poedersuiker
  • 2-3 el sinaasappelsap versgeperst
  • 1 tl sinaasappelzeste

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng de bloem, het bakpoeder en het zout en zet apart.
  • Meng de melk, sinaasappelsap en -zeste en zet apart.
  • Klop de boter en suiker op tot een stevige, lichtgele massa. Doe dit met de elektrische garde of keukenmachine.
  • Voeg één voor één de eieren toe, meng steeds tussendoor.
  • Voeg de helft van de bloemmengeling toe, gevolgd door de helft van de melkmengeling. Giet er dan de rest van de bloem en als laatste de rest van de melk bij. Meng tussen elke stap.
  • Meng de veenbessen met het maïszetmeel en spatel ze vervolgens onder het deeg. Doe het deeg in een ingevette & bebloemde langwerpige bakvorm en bak 45 minuten of totdat een prikker er droog uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen en maak vervolgens het glazuur door het sinaasappelsap bij het poedersuiker te doen. Blijf mengen tot de suiker vloeibaar geworden is. Voeg indien nodig extra sap toe.
  • Smeer het over de cake en werk af met de sinaasappelzeste. Snijd in plakken en serveer!
Trefwoord Cake, Sinaasappel, Veenbessen