Ga terug

Salade met boerenkool en wijnappelsien

As Cooked By Ginger
Een heerlijke crunchy salade met boerenkool en wijnappelsien. Voeg daar nog wortel en feta aan toe en je hebt in no time een super gezonde én lekkere salade op tafel getoverd.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 1 kleine boerenkool
  • 100 g geraspte wortels of hoeveelheid naar keuze
  • 100 g feta
  • 40 g zonnebloempitten of hoeveelheid naar keuze
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 wijnappelsien (bloedsinaasappel)
  • 1 handje croutons soort naar keuze

Voor de dressing

  • sap 1/2 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • scheut olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Scheur de blaadjes van de dikke stengels van de boerenkool en spoel ze goed met water. Dep ze droog en doe ze in een grote mengkom.
  • Meng alle ingrediënten van de dressing en giet de helft van de dressing bij de boerenkool. Masseer de dressing stevig in de blaadjes.
  • Voeg de wortelen, gedroogde peterselie en zonnebloempitten toe en verkruimel de feta boven de salade.
  • Snijd de schil van de wijnappelsien. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van het witte vel. Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg toe aan de salade.
  • Meng en werk de salade af met de rest van de dressing en de croutons. Serveer!
Trefwoord Boerenkool, Feta, Wijnappelsien