Ga terug

Crème van feta met asperges, spek en tomaat

As Cooked By Ginger
Een heerlijk en feestelijk voorgerecht deze crème van feta met asperges, spek en tomaat. Opgeklopte feta, gegrilde asperges met een jasje van spek en geroosterde tomaatjes, hmmm!
Totale tijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de feta

  • 200 g feta
  • 40 ml olijfolie
  • 40 ml water
  • peper

Voor de kerstomaten

  • 300 g kerstomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamicocrème
  • 1/2 tl tijm
  • peper, zout

Voor de asperges

  • 4 groene asperges
  • 4 vellen ontbijtspek

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de kerstomaten en doe ze in een ovenschaal. Voeg de rest van de ingrediënten voor de tomaten toe, meng en zet 20 minuten in de oven.
  • Mix de feta met de olijfolie en het water in de blender. Mix ongeveer 4 minuten of totdat de feta smeuïg en lichtjes opgeklopt is.
  • Kook de asperges beetgaar in een viertal minuten. Dep droog en wikkel rond elke asperge een vel ontbijtspek. Grill in een hete grillpan totdat het spek mooi goudbruin is.
  • Serveer alles samen door een paar lepels feta op een bord uit te smeren, daarop de tomaatjes te verdelen en daarover de asperges te leggen. Werk eventueel af met extra peper.
Trefwoord Asperges, Feta, Spek, Tomaat