Ga terug

Truffels met walnoot

As Cooked By Ginger
Heerlijke truffels met walnoot en melkchocolade. Leuk om te serveren bij de koffie als onderdeel van een lekker menu.
Totale tijd 2 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 truffels

Ingrediƫnten
  

  • 50 g boter zacht
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g poedersuiker
  • 150 g walnoten geroosterd, in grove kruimels
  • 250 g melkchocolade
  • 50 g pure chocolade

Instructies
 

  • Klop de boter, ahornsiroop, vanillesuiker en poedersuiker op met de elektrische garde.
  • Spatel de walnoten eronder en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Rol balletjes van het beslag en zet opnieuw 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt de melkchocolade en dip de balletjes in de chocolade. Leg op een bakpapier en zet 15 minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade en sprenkel deze over de truffels. Bewaar in de koelkast.
Trefwoord Chocolade, Truffels, Walnoot