Ga terug

Pasta met champignons en spinazie

As Cooked By Ginger
Een snelle en gemakkelijke pasta met champignons en spinazie. Een ideale maaltijd om doorheen de week te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 230 g pasta ik nam torselli obv gele erwten
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 12 halfzongedroogde tomaten in stukjes
  • 200 g spinazie
  • 2 el roomkaas natuur of met fijne kruiden
  • 150 ml witte wijn
  • 1 tl tijm
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Houd 1 pollepel kookvocht apart.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de champignons op middelhoog vuur een tiental minuten. Tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper, zout en tijm.
  • Voeg de halfzongedroogde tomaten toe, bak een minuutje mee en blus met de witte wijn.
  • Laat uitkoken en voeg de spinazie toe. Kruid bij met peper en zout indien nodig en voeg de roomkaas toe als de spinazie geslonken is.
  • Meng, voeg de pasta toe, bind eventueel met wat kookvocht (optioneel). Meng alles nog eens goed door en serveer.
Trefwoord Champignons, Pasta, Spinazie