Ga terug

Spaghetti met sardienen en tomaat

As Cooked By Ginger
Een heerlijke spaghetti met sardienen en tomaat. Weinig ingrediƫnten, heel gemakkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Super lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de pasta

  • 240 g spaghetti
  • 170 g sardienen in olie uit blik (olie niet weggooien!) = uitgelekt gewicht, graatjes verwijderd en in grove stukken gesneden
  • 300 g kerstomaten in vier
  • 20-25 zwarte olijven zonder pit in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • 5 takjes bladpeterselie versnipperd
  • peper

Voor de afwerking

  • 1 witte boterham
  • 2 takjes bladpeterselie
  • boter

Instructies
 

  • Scheur voor de afwerking de boterham in stukjes en doe samen met de peterselie in een hakmolentje of blender. Mix tot grove kruimels en bak goudbruin in boter. Laat afkoelen.
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd een pollepel kookvocht apart.
  • Doe 3/4e van de olie van de sardienen in een grote pan en bak er de sardienen, olijven en kappertjes in aan.
  • Voeg na enkele minuten de kerstomaten toe en bak even aan tot ze zachter worden. Kruid met peper.
  • Giet de pasta af en voeg toe, samen met de versnipperde peterselie. Meng zeer goed en voeg eventueel wat kookvocht en/of extra olie van de sardienen toe. Om het geheel vochtiger te maken en wat te binden.
  • Schep in diepe borden en werk af met het broodkruim en eventueel extra peper.
Trefwoord Sardienen, Spaghetti, Tomaat