Ga terug

Courgettebrownies

As Cooked By Ginger
Smeuïge, zachte courgettebrownies met dikke stukken chocolade. Zo vol van smaak, te heerlijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 16 brownies

Ingrediënten
  

  • 250 g Zùsto
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 260 g patisseriebloem
  • 60 g cacaopoeder eventueel ongezoet
  • 1,5 tl bicarbonaat
  • snuf zout
  • 460 g courgette geraspt
  • 100 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de Zùsto los met de eieren. Voeg er de zonnebloemolie aan toe en meng goed.
  • Druk wat overtollig vocht uit de courgette en voeg toe.
  • Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder, bicarbonaat en zout toe en meng tot een glad beslag.
  • Spatel er de grof gehakte chocolade onder en je beslag is klaar.
  • Doe het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm van 23x23 cm (leg eventueel een vel bakpapier op de bodem). Bak 30 minuten.
  • Laat afkoelen, zet nog 2 uur in de koelkast, snijd in 16 stukken en serveer.