Courgettebrownies
As Cooked By Ginger
Smeuïge, zachte courgettebrownies met dikke stukken chocolade. Zo vol van smaak, te heerlijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
- 250 g Zùsto
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 260 g patisseriebloem
- 60 g cacaopoeder eventueel ongezoet
- 1,5 tl bicarbonaat
- snuf zout
- 460 g courgette geraspt
- 100 g pure chocolade grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de Zùsto los met de eieren. Voeg er de zonnebloemolie aan toe en meng goed.
Druk wat overtollig vocht uit de courgette en voeg toe.
Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder, bicarbonaat en zout toe en meng tot een glad beslag.
Spatel er de grof gehakte chocolade onder en je beslag is klaar.
Doe het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm van 23x23 cm (leg eventueel een vel bakpapier op de bodem). Bak 30 minuten.
Laat afkoelen, zet nog 2 uur in de koelkast, snijd in 16 stukken en serveer.