Ga terug

Koffie crumble cake

As Cooked By Ginger
Een krachtige, fluffy en smeuïge koffie crumble cake. Eentje die perfect is om te serveren wanneer je mensen op de koffie krijgt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Porties 1 koffie crumble cake

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 375 g patisseriebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 230 g Zùsto
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 2 el gemalen koffie zie tip in de blogpost

Voor de crumble

  • 120 g patisseriebloem
  • 70 g Zùsto
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen koffie zie tip in de blogpost
  • 80 g boter koud

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng de bloem, bakpoeder, koffie, kaneel en zout.
  • Meng in een aparte kom de Zùsto met de eieren. Klop stevig los. Giet de melk en zonnebloemolie erbij en meng nog eens goed.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot een glad beslag. Giet in een ingevette en bebloemde bakvorm van 22cm (of 24cm).
  • Meng voor de crumble de bloem, Zùsto, kaneel en koffie. Breek de boter in stukjes en kneed met je vingers onder de bloemmengeling tot een crumble.
  • Strooi de crumble over het beslag en druk het er een beetje in.
  • Bak 50 minuten, laat afkoelen en serveer.