Havermoutrepen met amandel en honing
As Cooked By Ginger
Powerfood, deze havermoutrepen met amandel en honing. En ze zijn nog lekker ook! Ideaal als snelle snack om de dipjes doorheen de dag tegen te gaan.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 16 havermoutrepen
Voor de havermoutrepen
- 300 g havervlokken
- 180 g amandelboter
- 120 ml honing
- 70 g amandelen grof gehakt
- 3 el chiazaad
- snufje zout
Voor de afwerking
- 70 g pure chocolade grof gehakt
- scheutje melk
Meng de havervlokken, amandelen, chiazaad en zout.
Verwarm de amandelboter en honing in een steelpan op zacht vuur. Laat met elkaar versmelten en giet het bij de droge ingrediënten.
Meng totdat alle droge ingrediënten nat zijn. Doe een vel bakpapier in een rechthoekige schaal (20x30cm ongeveer) en doe het beslag erin. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
Smelt de chocolade met een klein scheutje melk in de microgolfoven. Sprenkel het over het beslag en zet de schaal minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd in 16 repen en bewaar in de koelkast of vries ze in. Zo heb je altijd een snelle snack binnen handbereik.