Ga terug

Gezonde ontbijtcake

As Cooked By Ginger
Een gezonde ontbijtcake, ideaal om de dag gezond en voedzaam te starten. Deze cake is lekker en zorgt voor een voldaan gevoel tot aan de middag!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 250 g havervlokken
  • 50 g patisseriebloem
  • 200 ml volle natuuryoghurt
  • 1 tl vanilleextract
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 tl honing
  • 50 g hazelnoten grof gehakt
  • 40 g chocolate chips

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de havervlokken tot meel en doe in een grote mengkom.
  • Voeg de patisseriebloem, bakpoeder en kaneel toe en meng.
  • Doe de yoghurt, vanilleextract, eieren en honing bij de droge ingrediënten en meng tot één geheel.
  • Voeg de hazelnoten en chocolate chips doe. Meng nog één keer en doe het beslag in een ingevette, bebloemde rechthoekige bakvorm.
  • Bak 45 minuten. Laat afkoelen en serveer.

Notities

  • Deze ontbijtcake is heel lekker om zo te eten, maar ook lekker met wat pindakaas, yoghurt en/of wat fruit.
  • Je kan de cake enkele dagen in de koelkast bewaren, maar het is ook handig wanneer je hem in plakken snijdt en invriest. Zorg ervoor dat je de plakken in een afgesloten zakje invriest, zodat het niet kan uitdrogen. 
  • Voeg gerust rozijnen toe ipv chocolade of andere noten ipv de hazelnoten. Gebruik wat je het liefste hebt!
Trefwoord Havermout, Ontbijtcake