30gcacaopoederongezoet indien mogelijk, zo niet: no biggie
40gamandelmeel
40 gpatisseriebloem
snuf zout
120gpure chocoladein stukken
65gboter
120glichtbruine suiker
180mlGriekse yoghurt
2eieren
1tl vanilleextract
80gchocolate chipsoptioneel
Voor de frosting
150gpure chocoladein stukken
1scheutje melk
2-3elGriekse yoghurt
1elpoedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het amandelmeel, patisseriebloem, cacapoeder en zout in een mengkom.
Smelt de boter en chocolade in de microgolfoven. Meng nadien even goed door met de pannenlikker.
Voeg er de lichtbruine suiker, Griekse yoghurt, eieren en vanille extract aan toe en klop stevig los met de garde.
Voeg de droge ingrediënten toe en spatel deze eronder totdat alles één glad geheel geworden is.
Voeg de chocolate chips toe (of nog beter, grof gesneden pure chocolade)
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm van ongeveer 23x23 cm. Leg eventueel een vel bakpapier op de bodem van de vorm. Bak 30 minuten.
Laat volledig afkoelen en maak de frosting door de chocolade samen met een scheut melk te smelten in de microgolfoven. Meng glad en voeg er de Griekse yoghurt en poedersuiker aan toe. Meng en spatel over de brownies.
Snijd in 16 stukken (of zoveel stukken je wilt) en serveer. Ook lekker wanneer het even in de koelkast gestaan heeft!