Ga terug

Brownies met Griekse yoghurt

As Cooked By Ginger
Gezonde brownies obv Griekse yoghurt. Een healthy pleasure die toch heel erg chocolate-y proeft. Hmmm! Een gebakje om duimen en vingers af te lekken.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 16 brownies

Ingrediënten
  

Voor de brownies

  • 30 g cacaopoeder ongezoet indien mogelijk, zo niet: no biggie
  • 40 g amandelmeel
  • 40 g patisseriebloem
  • snuf zout
  • 120 g pure chocolade in stukken
  • 65 g boter
  • 120 g lichtbruine suiker
  • 180 ml Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 tl vanilleextract
  • 80 g chocolate chips optioneel

Voor de frosting

  • 150 g pure chocolade in stukken
  • 1 scheutje melk
  • 2-3 el Griekse yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het amandelmeel, patisseriebloem, cacapoeder en zout in een mengkom.
  • Smelt de boter en chocolade in de microgolfoven. Meng nadien even goed door met de pannenlikker.
  • Voeg er de lichtbruine suiker, Griekse yoghurt, eieren en vanille extract aan toe en klop stevig los met de garde.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en spatel deze eronder totdat alles één glad geheel geworden is.
  • Voeg de chocolate chips toe (of nog beter, grof gesneden pure chocolade)
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm van ongeveer 23x23 cm. Leg eventueel een vel bakpapier op de bodem van de vorm. Bak 30 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en maak de frosting door de chocolade samen met een scheut melk te smelten in de microgolfoven. Meng glad en voeg er de Griekse yoghurt en poedersuiker aan toe. Meng en spatel over de brownies.
  • Snijd in 16 stukken (of zoveel stukken je wilt) en serveer. Ook lekker wanneer het even in de koelkast gestaan heeft!
Trefwoord Brownies, Chocolade, Yoghurt