Ga terug

Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes

As Cooked By Ginger
Een heerlijke wok met scampi, rijstnoedels en groentjes. Dit gerecht is te lekker, gemakkelijk te maken en een goeie basis voor wanneer het snel moet gaan!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor het gerecht

  • 150 g rijstnoedels
  • 20 scampi's ontdooid, ontdarmd
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 handvol spinazie
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 3 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • arachideolie
  • peper

Voor de afwerking

  • pindanoten
  • sesamzaadjes
  • 1/2 limoen

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut arachideolie in een wokpan en breng water aan de kook voor de noedels.
  • Voeg de kurkuma, paprikapoeder, currypoeder toe aan de olie. Meng kort en doe meteen de scampi's in de pan, samen met de gember.
  • Als de scampi's gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Voeg eventueel wat extra arachideolie toe en doe de paprika en courgette in de pan.
  • Bak enkele minuten aan en kruid met peper. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Giet de sojasaus, vissaus en oestersaus bij de groentjes en zet het vuur laag.
  • Kook de noedels, giet af en voeg toe aan het gerecht, samen met de gebakken scampi's. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  • Verdeel over twee diepe borden en werk af met pindanoten, sesamzaadjes en wat limoensap.

Notities

  • Voeg de noedels meteen toe aan het gerecht wanneer je ze hebt afgegoten, anders zullen ze fel tegen elkaar gaan plakken.
  • Durf experimenteren met groentjes en kruiden. Kleine blokjes wortel, paksoi, prei,... Laat je creativiteit de vrije loop. 
  • Wees heel voorzichtig met vissaus. Dit smaakt sterk door en het is echt niet lekker als je er teveel van gebruikt. 
Trefwoord Noedels, Scampi, Wok