Ga terug

Scheermessen met chorizoboter

As Cooked By Ginger
Scheermessen met chorizoboter, een overheerlijk gerechtje voor echte levensgenieters. Met de handen erin duiken, brood en een glaasje wijn erbij en genieten maar!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Aperitief, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg scheermessen
  • 3 el boter
  • 60 g chorizo in schijfjes
  • 2 stengels lente-ui in kleine ringetjes
  • 5 takjes peterselie versnipperd
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Laat de scheermessen 30 minuten in koud, gezouten water weken. Spoel nadien goed af en laat uitlekken.
  • Smelt de boter op middelmatig vuur en voeg de chorizo en lente-ui toe. Laat 5 minuten pruttelen, zet het vuur uit maar laat de pan erop staan en laat 10 minuten trekken.
  • Haal de chorizo uit de boter, blend tot grove kruimels en voeg terug toe aan de boter.
  • Giet olijfolie in een grote pan en leg de scheermessen op een rijtje. Kruid stevig met peper en een beetje zout en zet de deksel op de pan.
  • Wanneer alle scheermessen openstaan, leg je ze op een schotel en verdeel je er de chorizoboter over. Werk af met peterselie en extra peper.
  • Serveer met witte wijn en brood.
Trefwoord Schaaldieren, Scheermessen