Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet bij het vlees. Zet 1 uur in de koelkast. Haal nadien uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
Voor de rijst:
Verhit een scheut arachideolie in een grote wokpan en voeg er de losgeklopte eieren aan toe. Kruid met peper en bak tot een roerei. Haal uit de pan.
Voeg wat extra arachideolie toe aan de pan en bak er de wortel en paprika in aan. Voeg na één minuut de erwtjes toe, gevolgd door de rijst en de sojasaus.
Kruid stevig met peper, roer om tot de rijst warm is en voeg de sojascheuten toe. Roer tot de scheutjes platter zijn en voeg dan het ei terug toe. Meng en houd warm.
Bak het vlees aan in een aparte pan tot het gaar is en serveer samen met de rijst.
Werk af met lente-ui en sesamzaadjes.
Notities
De gebakken rijst is een hele goede basis van gerechten. Je kan de reepjes gerust een keertje weglaten en kip, scampi of tofu toevoegen.