Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een lichtjes ingevette taartvorm naar keuze mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit een scheut olijfolie en bak er de tonijn in (die je hebt laten uitlekken).
Voeg na enkele minuten de spinazie toe, kruid met peper en zout en laat slinken. Zet apart.
Meng de eieren met de room, emmentaler, peterselie en basilicum. Klop stevig los met de garde en kruid met peper en zout.
Verdeel de tonijn en spinazie gelijkmatig over het bladerdeeg en giet er het eimengsel over uit. Bak 25-30 minuten.
Serveer met een salade.
Notities
Durf gerust de hoeveelheden te verdubbelen als je een extra dikke quiche wilt.
Smeer eventueel de randjes van de quiche in met losgeklopt ei. Al is dit geen must. Ik deed het bijvoorbeeld niet ditmaal en de quiche is toch mooi goudbruin. Met het ei gaat het wel mooi blinken.
Experimenteer met groentjes. Durf gerust extra groentjes zoals kerstomaat, paprika, zoete aardappel,.. toe te voegen.
Je kan ook eens voor een andere kaas gaan zoals bvb gruyère of cheddar.
Elke oven is anders, check na 20 minuten hoe het staat met je taart. De quiche mag niet meer fel wiebelen in het midden.