Ga terug

Quiche met tonijn en spinazie

As Cooked By Ginger
Een lekkere quiche met tonijn en spinazie. Gemakkelijk te maken, weinig ingrediënten en super lekker. Meer moet een mens niet hebben!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch, Frans
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 blik tonijn in eigen nat met MSC label
  • 200 g verse spinazie
  • 1 el versnipperde peterselie
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 2 eieren
  • 150 ml volle room
  • 50 g emmentaler geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een lichtjes ingevette taartvorm naar keuze mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verhit een scheut olijfolie en bak er de tonijn in (die je hebt laten uitlekken).
  • Voeg na enkele minuten de spinazie toe, kruid met peper en zout en laat slinken. Zet apart.
  • Meng de eieren met de room, emmentaler, peterselie en basilicum. Klop stevig los met de garde en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de tonijn en spinazie gelijkmatig over het bladerdeeg en giet er het eimengsel over uit. Bak 25-30 minuten.
  • Serveer met een salade.

Notities

  •  Durf gerust de hoeveelheden te verdubbelen als je een extra dikke quiche wilt.
  • Smeer eventueel de randjes van de quiche in met losgeklopt ei. Al is dit geen must. Ik deed het bijvoorbeeld niet ditmaal en de quiche is toch mooi goudbruin. Met het ei gaat het wel mooi blinken. 
  • Experimenteer met groentjes. Durf gerust extra groentjes zoals kerstomaat, paprika, zoete aardappel,.. toe te voegen. 
  • Je kan ook eens voor een andere kaas gaan zoals bvb gruyère of cheddar.
  • Elke oven is anders, check na 20 minuten hoe het staat met je taart. De quiche mag niet meer fel wiebelen in het midden. 
Trefwoord Quiche, Spinazie, Tonijn