1kleine (!) elMayonaise fine à la moutarde de Dijonvan Maille, plus extra voor de broodjes
peper, zout
1klein stokbrood
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de zalm en appel in even grote blokjes. Het is niet nodig de appel te schillen.
Doe in een kom en voeg de peterselie, citroensap en mayonaise toe en meng goed. Kruid stevig met peper en zout. Houd koel.
Snijd het stokbrood in sneetjes en de sneetjes in twee. Smeer in met een dun laagje van de mayonaise en rooster een 7-tal minuten de oven of totdat de broodjes krokant zijn.
Doe de tartaar in glaasjes en serveer met het broodje.
Notities
Kies absoluut voor een groene, zure appel en niet voor een zoetere variant.
De broodjes insmeren met de mayonaise is een must. Zo lekker!
Ga zeker voor de aangeraden mayonaise van Maille met de toets van mosterd. Dit zal je gerechtje extra kracht bij zetten.
Begin zeker met een kleine eetlepel van de mayonaise. Extra toevoegen kan altijd, eruit halen niet. Het is de bedoeling dat de mayonaise lichtjes doorsmaakt zodat je de rest van de ingrediënten ook nog goed proeft.
Maak het gerechtje maximum enkele uren op voorhand en zeker de dag zelf owv de versheid van de zalm.