Deze ovenschotel met aardappel, spek en witte kool is echt comfortfood op haar best. Heerlijke smaakcombinaties verwerkt in een hartverwarmende ovenschotel. Genieten!
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af, voeg er een klontje boter aan toe en plet tot een grove puree met de pureestamper (er moeten nog stukken inzitten). Kruid met peper en zout.
Verhit een klein klontje boter in een grote pan en bak er de spekjes in, kruid met komijn en paprikapoeder. Voeg na enkele minuten de rode peper toe en een minuut later de witte kool. Bak enkele minuten mee en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat koken totdat het een dikke saus wordt.
Voeg de pureemengeling toe aan de pan en meng alles onder elkaar. Doe alles in een ovenschotel.
Meng het paneermeel met de emmentaler. Versnipper de peterselie en meng deze er ook onder. Strooi over de ovenschotel en bak 30 minuten. Serveer.