Ga terug

Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade

As Cooked By Ginger
Heerlijke gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade. De combinatie van de smaken in dit gerecht is absoluut to die for, een must try!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de rijst

  • 125 g witte rijst gekookt en afgekoeld
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 2 el sojasaus
  • 80 g diepvrieserwtjes ontdooid
  • arachideolie

Voor het gehakt

  • 350 g varkensrundsgehakt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 1 tl bruine suiker
  • sap 1/2 limoen
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • arachideolie

Voor de komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Instructies
 

Voor de komkommersalade

  • Snijd de komkommer in de lengte in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in maantjes. Doe deze in een mengkom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng en bewaar in de koelkast.

Voor het gehakt

  • Verhit een scheutje arachideolie in een grote pan en bak er het gehakt in aan. Giet overtollig vocht weg zodat het gehakt krokant kan worden. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de rest van de ingrediënten toe.
  • Meng goed, laat nog 2-4 minuten aankorsten en houd warm.

Voor de rijst

  • Verhit een scheutje arachideolie in een wokpan en voeg er de rode peper aan toe. Voeg een minuut later de rijst toe en bak aan.
  • Giet twee minuten later de sojasaus erbij, gevolgd door de erwtjes. Meng nog eens goed door.
  • Verdeel de rijst over twee diepe borden. Leg daarlangs het gehakt en eindig met de komkommersalade (zie foto). Serveer!
Trefwoord Gehakt, Komkommer, Rijst