Ga terug

Gezonde havermoutpannenkoeken

As Cooked By Ginger
Gezonde havermoutpannenkoeken voor het ontbijt of als lekker vieruurtje. Voedzaam, vullend en heel erg lekker. Werk ze af met yoghurt en je lievelingsfruit!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 2 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 3 el havermeel
  • 1 ei
  • 1 el natuuryoghurt
  • scheutje melk
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Meng het ei en de yoghurt met een vork of een garde in een mengkom.
  • Voeg het havermeel toe en meng tot één geheel.
  • Giet er een scheutje melk bij om het geheel wat uit te dunnen en meng nog eens.
  • Verhit een koekenpan en smeer in met wat zonnebloemolie. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur. Met deze hoeveelheid deeg kan je 2 pannenkoeken bakken.

Notities

  • Je kan van deze hoeveelheid deeg twee pannenkoeken bakken. Verdubbel het recept indien gewenst. 
  • Je kan ook volkoren havermeel gebruiken ipv gewone havermeel. 
  • Heb je geen havermeel? Dan kan je altijd havermout mixen in de blender tot het een fijn meel wordt. 
  • Dit is een basisrecept, voeg gerust kruiden zoals kaneel of kardemom toe of een beetje vanille extract. Ik zou voor deze hoeveelheden maximum 1/2 tl extract gebruiken. 
  • Werk je pannenkoeken af met yoghurt en je lievelingsfruit. Ikzelf vindt gebakken appeltjes met kaneel of rode vruchten en een beetje ahornsiroop heerlijk! 
Trefwoord Havermout, Pannenkoek, Yoghurt