Ga terug

Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien

As Cooked By Ginger
Een knapperige bruschetta met citroenricotta en verrukkelijke geroosterde aardbeien, afgewerkt met crunchy pistachenootjes. In love!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 500 g aardbeien in vier gesneden
  • 2,5 el vloeibare honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 250 g ricotta
  • zeste 1/4 citroen
  • 1 ciabatta
  • handje pistachenoten grofgehakt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de aardbeien in een ovenschaal en besprenkel met 2 el honing en de balsamicoazijn. Meng en zet 15 minuten in de oven.
  • Meng de ricotta met de halve el honing, citroenzeste, een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet apart.
  • Snijd de ciabatta in 10 sneetjes en wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak goudbruin in een droge pan.
  • Besmeer de broodjes met een laagje ricota en schep daarop wat van de geroosterde aardbeien.
  • Werk af met de pistachenoten. Enjoy!
Trefwoord Aardbeien, Bruschetta, Ricotta