Ga terug

Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette

As Cooked By Ginger
Wat een lekker gerechtje deze gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette. Een snelle wok boordevol smaak, die je bovendien perfect op voorhand kan klaarmaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 125 g bruine rijst
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 200 g spekblokjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snufje cayennepeper
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Versnipper ondertussen de ui, snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak de spekjes aan. Haal ze uit de pan wanneer ze gaar zijn.
  • Voeg de ui toe aan de pan en als deze glazig is, voeg dan de broccoli, courgette en alle kruiden toe, samen met 1 el sojasaus.
  • Laat de groentjes garen op laag vuur en zet het vuur hoger wanneer ze gaar zijn.
  • Voeg de rijst toe, samen met de laatste 3 el sojasaus. Laat de rijst doorwarmen, meng nog eens goed en dien op.

Notities

  • Je kan altijd extra groentjes toevoegen zoals paprika, paksoi of sojascheuten. 
  • Een scheutje oestersaus kan hierbij ook altijd smaken. Voeg dit dan gelijktijdig toe met de 3 el sojasaus. 
  • Nog wat crunch nodig? Afwerken met sesamzaadjes, cashewnoten of pindanoten is absoluut een heerlijke optie. 
  • Gebruik in geen geval zout. Het spek en de sojasaus zullen zeker voldoende zoute smaak afgeven. 
Trefwoord Broccoli, Courgette, Rijst, Spek