Ga terug

Ice cream sandwich

As Cooked By Ginger
Twee heerlijke, boterachtige American cookies met een bolletje ijs tussen. Een galette, maar dan beter!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 7 ice cream sandwiches

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht
  • 80 g suiker
  • 130 g lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 210 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 150 g pure chocolade grof gehakt
  • 7 bollen ijs naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de suiker, lichtbruine suiker en vanillesuiker op tot één geheel met de elektrische garde of in de keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en meng.
  • Voeg de bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout toe en meng tot één geheel.
  • Voeg de grof gehakte chocolade toe en spatel deze onder het deeg.
  • Rol 14 balletjes van het deeg (ongeveer 1 el per beslag per koekje) en zet deze 30 minuten in de koelkast.
  • Leg de balletjes op de bakplaat, je moet ze niet plat drukken. Laat voldoende plaats tussen de koekjes.
  • Bak 10 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Schep een flinke bol ijs op een koekje en druk plat met een tweede koekje en eet op.

Notities

  • Je kan je koekjes even groot maken door meteen nadat ze uit de oven komen met een serveerring de koekjes uit te steken of de ring over de koekjes te zetten en ermee rond te draaien. Zo worden ze perfect rond en even groot. 
  • Kies gerust de ijs die je zelf lekker vindt, alles kan! 
  • Extra goodness nodig? Rol je ice cream sandwich gerust door gehakte noten, chocolade, discobolletjes,... Laat je creativiteit de vrije loop. 
Trefwoord Ijs, Koekjes