Ga terug

Bieslookpuree met groene groentjes

As Cooked By Ginger
Deze smeuïge bieslookpuree met de gegrilde groene groentjes is een heerlijk potje comfortfood. Vegetarisch, simpel en overheerlijk!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de bieslookpuree

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 20 stengels bieslook versnipperd
  • 1 el boter
  • 1 scheutje melk
  • peper, zout

Voor de groene groentjes

  • 300 g groene asperges
  • 150 g broccoli
  • 60 g erwtjes
  • 50 g tuinbonen
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 1/4 citroen
  • 1/2 tl sambal
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

Voor de bieslookpuree

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook een 12 tal minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af en voeg er de boter en melk aan toe. Plet tot een puree, voeg er de bieslook aan toe en kruid met peper en zout. Meng en houd warm.

Voor de groene groentjes

  • Snijd de asperges in drie of vier stukjes en kook ze in een viertal minuten beetgaar in gezouten water.
  • Stoom de broccoli beetgaar in een viertal minuten.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg er de lente-ui aan toe en een minuut later de asperges en broccoli. Roerbak enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de erwtjes, tuinbonen en sambal toe. Roerbak enkele minuten.
  • Sprenkel er het sap van de citroen over en kruid met peper en zout.
  • Serveer met de bieslookpuree. Smakelijk!

Notities

  • Lekker om zo te eten maar ook lekker met kip, zalm, witte vis of halloumispiesjes.
  • Meng voor de kindjes de groentjes er al onder. Snijd ze in kleinere stukjes voordat je ze eronder mengt. 
  • Tuinbonen kan je in praktisch alle winkels in de diepvries vinden. Je kan ze gewoon zo uit het zakje gebruiken, er moet niets extra mee gebeuren.
Trefwoord Asperges, Broccoli, Erwtjes, Puree