Lekkere en voedzame ontbijtkoekjes die super snel klaar zijn. Ze zitten boordevol vezels owv de havermout, lijnzaad en chiazaad. Je kan ze ook perfect als snack eten, om de kleine honger te stillen.
50g lijnzaadmix met chia en sesamof 35 g gebroken lijnzaad & 15 g chia- en sesamzaad
20gkokosrasp
1/2tlbakpoeder
1snufzout
180gamandelboter of pindakaas
110mlahornsiroop
1ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de havervlokken, lijnzaadmix (of gebroken lijnzaad, chia- en sesamzaad), kokosrasp, bakpoeder en zout.
Meng in een aparte kom het ei met de ahornsiroop en amandelboter en giet bij de droge ingrediënten. Meng tot één geheel.
Rol 14 balletjes van het deeg (ongeveer 1 el per balletje), leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak 12 minuten en laat volledig afkoelen.
Notities
De koekjes blijven drie dagen goed in een afgesloten doosje.
Je kan ze ook met pindakaas maken ipv met amandelboter.
Je kan ze als ontbijtje on the go of als snack eten.
Je kan de koekjes op twee manieren invriezen. Ofwel 1) vries je de rauwe balletjes in nog voordat je ze afgebakken hebt en laat je ze kort ontdooien vooraleer je ze afbakt ofwel 2) vries je de koekjes na het bakken in (eerst volledig laten afkoelen en dan meteen invriezen) en bak je ze diepgevroren ongeveer 7-10 minuten af om ze terug wat krokant te krijgen.